måndag 2 juli 2012

Sommaruppehåll

I juli tar bloggen semester. I resväskan finns en virknål (storlek 3,5), hemliga projektet med rundsticka 3,5 som måste blir färdigt, och strumpstickor storlek 3. Garn brukar hitta mig, så det tar jag inte med mig något.

Tanken är att det ska bli mer tid för umgänge, trädgårdsarbete, bad, lek och skrivande av annan art på mitt sommarnöje.

Glad sommar!
Vi ses till hösten hoppas jag.

Mönstermånad på Instagram

Vi omger oss dagligen av mönster.

Under juni månad har jag haft mönstertema på Instagram. Mitt användarnamn är så klart opellae så häng gärna på nästa månad då det blir tema struktur. Tanken är att det ska vara en struktur per dag, men det är inte säkert att det blir så med tanke på att det är sommar.söndag 1 juli 2012

Disktrasor

Jag fick för mig att jag skulle göra disktrasor av det patelliga garn som blev över efter den femfärgade mössan.

Efter lite mönstersök på nätet fastnade jag för våffelmönster. Mönster och genomgång hur man virkar våfflor hittade jag här. Men jag fick gå till den här bloggen för att fatta exakt hur jag skulle göra. Och sen bestämde jag mig för att göra en egen video för att illustrera hur man gör. Dessutom har jag anpassat mönstret till Tilda och vitkål 3,5.

Lägg upp 48 lm. Gör sedan 3 lm och därefter 1 stolpe i 4:e lm från nålen. Virka stolpar varvet ut. Vänd genom att göra 3 lm. Gör 1 st i den 2:a stolpen från föregående varv. Därefter gör de en stolpe runt stolpen från föregående varv. Och det är det är som är lite klurigt och det jag vill illustrera i min video. Man gör två stolpar runt och två vanliga varvet ut. På de vanliga stolparna gör man "runtstolpar" och tvärtom så att man får fram ett våffelmönster. Sen virkar man tills disktrasan är fyrkantig.

 

Man kan också sticka disktrasor och det har jag också gjort. Jag blev inte nöjd med den då den är för liten och min elastiska avmaskning blev alltför elastiskt. Jag återkommer med eget reviderat mönster. Det mönster jag stickade efter hittar du här.