torsdag 27 juni 2013

Få ändan ur vagnen

Igår var jag så trött. Jag gick och lade mig redan vid halv nio. Och då hade jag ändå slumrat en stund på middagsvilan och legat och dragit mig framför morgonbompa. Jag hade ingen geist igår.

Men lite sömn gör underverk så i morse tog jag tag i saken och plockade ur alla lådor i köket och dammsög rent dem och torkade ur. Rensade ur lite och organiserade. Det var välbehövligt och skönt att fått gjort innan semestern börjar på riktigt. Nu är det bara kylskåpet och badrumsskåpet kvar.

Sen tog jag även tag i ett pysselprojekt som länge varit planerat. Det blev en hel del tapet över när vi tapetserade om barnens rum och jag hade tänkt klä några lådor med den tapeten.

Lådorna är små skokartonger och jag började med att pensla lim på undersidan och placera kartongen mitt på det tillklippta arket. Därefter klippte jag snett in mot hörnen, limmade på sidorna och vek upp dem. För att få ner pappret i hörnen gjorde jag små klipp även där.


Sedan klippte jag ett klipp till så att en spetsig triangel blev utklippt och efter att ha limmat vek jag upp kortsidan. Om man inte klipper bort blir det för tjockt lager med tapet och då går inte locket på.


Man hade säkert med fördel kunnat använda tapetklister, men jag använt Skollim från Casco som jag penslade på för att få det jämt. När jag gjorde locken var det svårt att få pappret att ligga kvar tillräckligt länge för att det skulle fästa så jag fick sätta klädnypor runt om.


Så här blev resultatet.


Enda chansen att få något pysslat på dagtid med barnen hemma är att låta dem vara med. Det är lite mer tålamodskrävande, men förhoppningsvis lönar det sig i längden. Här är vad dottern åstadkom.


tisdag 25 juni 2013

Nu har jag varit på tejpen igen

Jag köpte en liten radio för några år sedan som har fått stå i vårt köksfönster. Det har den inte tyckt så mycket om. Den har blivit guldaskig och dessutom verkar den dra till sig damm som sedan inte går att torka bort.

Länge tänkte jag att jag skulle virka ett fodral till den eller nåt. Men så var det ju det här med tejp. I ett infall tejpade jag helt sonika runt om. Det hade säkert kunnat bli snyggare med en annan tejp och med lite rengöring av själva radion innan.


Men samtidigt är det ju det som är så härligt med tejpen. När jag tröttnar på den polkagrisrandiga radion är det ju bara att dra loss tejpen och sätta på ny. Eller så kanske jag faktiskt virkar ett fodral.

måndag 24 juni 2013

Korkat?

Jag är en urtidsmänniska. Jag är en samlare. Hoarder skulle kanske vissa säga, men jag föredrar nog samlare för jag har faktiskt förmågan att slänga.


Mitt korksamlande går tillbaka kanske 10 år och det har, kan man säga, accelererat kraftigt senaste året. Det är då framför allt samlandet av korkar av champagnetyp. Vänner har involverats. När vi träffas kan jag få en liten påse med korkar. Tur jag har vänner som gillar bubbel. Vid nyår går jag ut och kollar om jag inte kan hitta några i snön... Nu har dessutom grannarna börjat skjuta sina bubblekorkar medvetet mot vår tomt så att jag bara kan gå ut i trädgården och plocka dem.

Det är nämligen nu de ska användas som hållare till placeringskorten på bröllopet.

Den ursprungliga idéen var att sätta en nål i dem och sedan sätta kortet i nålen. Nålarna köpte jag för en massa år sedan på Granit och är bra om man har en anslagstavla. Det har inte jag (men kan kanske fixa med resterande korkar). Men så kände jag att det lätt blir lite vingligt och att de kanske ramlar omkull för lätt.


Så det fick bli att skära ett snitt med en hederlig morakniv.


Jag fick några bröllopstidningar av en vän och i en av dem fanns just den här idéen. Men jag har inte tagit den därifrån utan kom på den helt på egen hand. Det är lite roligt det där, att man kommer på en idé som någon annan redan kommit på utan att man visste om det. Det blir ju svårt att hävda att jag var först med idén. Och det är inte heller särskilt viktigt.


Den här korken skar det lite i hjärtat att skära i. Den satt i en flaska av "märket" Claudius Caesar som min syster gav till mig efter en resa till Bulgarien eller nåt liknande. Jag får helt enkelt se till att den hamnar på min plats.


För att trycka namnen har jag använd mig av en uppsättning stämplar med bokstäver från Panduro.


Men jag är kanske inte helt övertygad om att det blir stämplade kort då det inte gick att stämpla utan att få "hörn" på bokstäverna. Samtidigt är det kanske lite charmigt och ger en viss känsla. Vad tycker ni?Karin och Elin på Stickpodden pratade i förrförra avsnittet om stickade, virkade och andra ihoppysslade accessoarer och skickade mig till den här bloggen som samlat 25 saker man kan göra med korkar. Otroligt inspirerande!

Men även svenska Pysselbolaget har pysslat med korkar. Här finns ett skönt inlägg om nyckelringar. Det kan definitivt bli något jag gör när andan faller på. Så enkelt, men ändå genialiskt.


71 stycken blev det till slut.

söndag 23 juni 2013

Enkla flaggor med tandpetare och washitape

Inget nytt alls. Men kul.


Man behöver tandpetare och washitejp.


Tejpen borde ni känna igen vid det här laget. Den kommer från IKEA och har använts flitigt. Flaggorna har redan använts för att pigga upp i vardagen. 


Så här blev det när tejpen kom i händerna på min dotter.
Återfunna bilder

Redan innan jag började blogg var jag ganska noga med att fotografera mina färdiga alster. Inte alla så klart, men de som jag var lite extra stolt över.

Ett sådant alster var en kofta jag stickade innan min dotter föddes. Jag är inte ens säker på att hon låg i magen faktiskt. Att sticka barnplagg är helt enkelt så roligt att man kan sticka dem utan att ha någon speciell bärare i tanken.

Jag har bloggat om koftan tidigare, men här kommer de mer "bloggiga bilderna". Mönstret återfinns på garnstudio.se, närmare exakt här.
onsdag 19 juni 2013

Virkad väst efter eget huvud, del 1

Jag började med att ta mått på lillkillen. Sen räknade jag lite, sen räknade jag lite fel och sen lite mer rätt och klippte ut ett mönster i papper.


När han sov passade jag på att se om mina beräkningar stämde någorlunda.


Jag klippte sedan ut i tyg för att vara helt säker på att passformen var okej.


Ihopsydd fick lillen prova västen och nu är det bara att virka efter pappersmönstret. Men det ska jag säga, det är inte helt lätt. Så vissa justeringar kommer nog ändå att behöva göras.

Skjortan han har på sig hittade vi hemma hos min farmor så vi får se om han hinner växa i den.

Det är tänkt att han ska ha den här västen (som virkas i mörkt lila bomullsgarn) på bröllopet. Eller loppet som dottern säger. Jag är inte helt övertygad om att hon vet skillnaden på ett bröllop och ett maratonlopp, men hon ser i alla fall fram emot det.

måndag 10 juni 2013

Mycket nu

Ni får ursäkta att blogginläggen inte blir speciellt frekventa just nu, men det är mycket att göra på jobbet (även om det håller på att lugna ner sig nu när betygen är satta) och jag springer på jobbintervjuer titt som tätt. Inget är klart ännu och jag går och väntar på samtal hela tiden.

Så här såg jag i alla fall ut på senaste intervjun.


Det är ju även en hel del förberedelser inför stundande bröllop också och härom helgen var jag på plats där det ska gå av stapeln och fixade lite. Bland annat skurade jag griffeltavlor. Men inte vilka griffeltavlor som helst utan kotavlor som hängt i vår ladugård. De hade jag tänkt använda som bordsskyltar så att det blir lättare att hitta till sin plats.