onsdag 19 februari 2014

Handledsvärmare av restgarn från restgarnsmössa

Jag stickade ju mössor av restgarner som jag fått från min mamma. Resterna av det blev två par handledsvärmare. Det ena paret matchar så klart den ena mössan och det andra paret den andra (med det får jag återkomma till). 


Dagen till ära hade dottern på eget bevåg målat sina naglar svarta med en tuschpenna. Det passade ju den lite punkiga stilen.
onsdag 5 februari 2014

Återvunnen jeanskjol

Tyget till den här kjolen kommer från mina gamla jeanstights. De fick hål på knäna, men inte slängde jag dem för det. Jag kan tänka mig att sy fler jeanskjolar av gamla jeans, det verkar nämligen alltid gå sönder just på knäna eller i rumpan. Det är ju synd att slänga tyg...


måndag 3 februari 2014

Babyfilt till syssling

Mina barn har fått en ny syssling! Och den lille pojken måste så klart få något hemstickat. Det fick bli en filt, stickad med entrelac, i vitt och svart. Anledningen till att det blev vitt och svart var att jag tänkte att barnets mor nog skulle gilla det. Men också att barn tycker om kontraster. Dessutom blev det ju lite extra effektfullt när jag stickade med entrelac, eller näverstickning som det också kallas.


Garnet jag har använt heter Tuva och kommer från Marks & Kattens och är 100 & ull. Jag stickade med stickor 5 så det gick ganska snabbt. Rutorna är 10 m breda (och 20 varv höga). Jag virkade en kant runt för att få en snygg finish och sedan blockade jag den.