onsdag 26 mars 2014

Ännu en Lotus


Jag har varit lite kär i det här mönstret. Tre sjalar har det blivit.
Mönstret är kul att sticka, det blir snyggt, och sjalar kan man aldrig ha för många utav.


Just den här är stickad i det garn som skulle bli en väst till sonen inför bröllopet, men som aldrig blev. Bambu-nånting hette det. Den är väldigt skön omkring halsen och perfekt för svala vårdagar när halsduk blir för varmt och det blir för kallt utan.


Det är inte lätt att fota sig själv... Systemkameran verkar vänta på sig. Men snart så, och då kanske jag även skaffar ett stativ. De här bilderna är tagna i relaxavdelningen på jobbet. Jag hade 5 minuter ledigt innan det var dags för friskvård.


lördag 15 mars 2014

Pyssla med barn

I går, efter vår skogsutflykt och sonens första tandläkarbesök, tog vi en sväng förbi biblioteket och jag kunde låna tre pysselböcker. Jag tror jag har sagt det förut - jag älskar bibliotek!

Efter maten, kräftor på sonens begäran, pysslade vi lite. Det började med att vi skulle göra lösnäsor av äggkartong. Men lösnäsorna blev visst giftsvamp istället, med hjälp av rullen från gladpack.


Sen gjorde jag kuvert av dotterns teckningar och lite färgat papper.


Pysslet kommer från den här boken.


Det blev rätt mycket spill efter kuverten och då kom min hjärtstans fram. Alltid bra att ha lite fina hjärtan...


Dottern tyckte att man väl kunde göra något av de rader av utstansade hjärtan så det fick bli en ljuslykta. Barnen är en stor källa till inspiration. De har verkligen förmåga att tänka utanför boxen.onsdag 12 mars 2014

Tystnaden

Att det varit lite tyst här på bloggen det senaste har fler anledningar.

Jag pluggar.

Jag jobbar.

Jag är småbarnsmamma.

Jag stickar på större projekt.

Jag utvecklar mönster.

Och idag tänkte jag visa lite vad det är för mönster jag håller på och jobbar på.

En mössa och halskrage i Raggi har det blivit, men jag är inte helt nöjd, så det får nog bli till att byta garn och testa vidare.


Jag vet inte hur det kommer sig, men jag återkommer till lila rätt ofta. Är inte röd min favoritfärg nu? Lila är väl mer för 10-åringar och gamla tanter? Det kommer komma mer lila under våren...