fredag 30 oktober 2015

Halloweenhattar


Inspirationen till dessa hattar kommer från PysselbolagetJag fick frågan om hur stort vårt pysselkonto var varje månad. Ärligt talat har jag ingen aning, men det är nog inte så stort då jag har ärvt en del (som ögonen här) och använder mycket återvinningsmaterial. Muggarna kommer från mannens jobb (fyra st kan de säkert avvara). Det är klart jag köper pyssel, men det är inte några överdrivna mängder. Den här håltagaren har jag ju köpt, men den har verkligen använts flitigt. Hålen är till för bandet. 
Den gröna gurkmannen är till barnafadern. Vi får väl se om det blir partyhattar på till middagen ikväll...

torsdag 29 oktober 2015

Reflexväst


När jag var på garnmässa i Vara köpte jag garn till en reflexväst. Garnet heter Galaxy och är från Svarta fåret. Mönstret kommer också från därifrån och heter 901-1959. 


Västen ska stickas på stickor 8, men eftersom inga sådana fanns i min ägo (helt otroligt med tanke på hur många stickor jag har) stickade jag den på stickor 9. Jag var lite orolig att garnet inte skulle räcka, men det gjorde det och då gjorde jag västen lite längre också. 

Jag har inte testat hur det funkar i trafiken ännu, men när man tar med blixt lyser hela västen upp. 


Det blir kanske en till och definitivt pannband av restgarnet. Det som är bra med den här typen av väst är ju att den inte bara lyser upp, den värmer ju lite också. 

Om ni undrar varför modellen ser ut som en sliten clown beror det på att han varit på halloweenfest på förskolan. 

tisdag 27 oktober 2015

Pärlbroscher

I eftermiddags pärlade dottern lite efter maten och jag frågade vad det skulle bli. Det får man ju se sa hon, den kloka ungen. Och så filosoferade vi lite kring det. Det behöver ju inte bli någonting, det roliga är ju att göra. Men till slut sa hon att det skulle bli ett märke på tröjan. Först fattade jag inte riktigt vad hon menade. Skulle vi sy på det på tröjan? Nä, sätta fast det. Aha, som en brosch? Ja.

Och då kom jag på att jag ju faktiskt hade material till broscher i en gammal pärlpyssellåda jag fått från min svärmor. Broschnålarna åkte fram och även helvita badges eller knappar.

Nålarna limmades på baksidan av pärlplattan (även om vi numera oftast stryker på bägge sidor för extra stabilitet) och knapparna dekorerades med pärlor.


De helvita knapparna dekorerades med pärlor med hjälp av 6-årspresenten - limpistolen .


Jag filmade dottern när hon höll på och hon fattade galoppen direkt och började instruera. Hon kan ha sett en och annan pysselvideo på YouTube. Nu ligger även hennes lilla pysselvideo ute. Tyvärr höll jag telefonen åt fel håll...


söndag 18 oktober 2015

Discolampa av innebandyboll

Idag var dotterns kompis hemma hos oss en stund på eftermiddagen. Hon är pysslig och när vi hittade en delad innebandyboll i parken fick hon genast en pysselidé. 


En ficklampa och voilà en discolampa. Nu hade ju inte vi en ficklampa så vi fick testköra med ficklampan på mobilen. Jag kom på att vi kunde sätta silkespapper för hålen för att ljuset skulle bli färgat.


När vi kom hem från parken pysslade vi ihop det hela och satte på lite paljetter för extra flärd. 


Det har pysslats febrilt här hemma sedan dottern fick limpistolen på sin födelsedag i tisdags.


Kusinens Mellogubbe. 


Dotterns utomjordingar. 


Sonens kreation. 


Det blev trångt vid pysselbordet. 

lördag 17 oktober 2015

Lyxig figurnära kofta i Matilda


Den här koftan var klar redan innan sommarlovet och fick spendera sin sommar på en skyltdocka i min mammas garnbutik. Man skulle kunna tro att den tog lång tid att sticka, men det tog faktiskt inte längre tid än någon annan kofta. Den stickades på stickor 4.


Mönstret kommer från DROPS och garnet från Svarta fåret. Jag är lite smått besatt av grått just nu (har t ex målat hall och vardagsrum i ungefär samma nyans som koftan). Knapparna är av pärlemor.


Bilderna är tagna av min mor framför min fars vedpallar. Och eftersom den är grå tog vi även en bild framför grushögarna som just nu ligger på "gatan" eftersom det täckdikas hemma på går'n.


Den lilla söta Iris tittade förbi och ville bli fotad.Liten fräck väst


 Den lilla västen matchar blommorna i min mammas vackra trädgård alldeles utmärkt.


 Den är stickad efter det här DROPS-mönstret men i Svarta fårets Matilda. Knapparna är inte perfekta, men de får duga tills jag hittar den perfekta guloranga nyansen. Jag har satt i några fler än mönstret anger eftersom jag ogillar glipor.


De enda sömmarna som finns är de på axlarna. Den gick rätt snabbt att sticka och var rolig hela vägen eftersom det händer något nästan jämt.Så här ser den ut på när jag försöker se cool ut på. Ja, vadå? Vet ni vad det är för redskap?
tisdag 6 oktober 2015

På garnmässa

I fredags tog jag tåget ner till Vara där min mamma har sin garnbutik. Hon anordnade nämligen garnmässa i butiken i samband med Kulturafta.

I butiken på fredagskvällen fanns en tjej som jag brukar träffa i dessa sammanhang och hon verkar alltid ha något nytt att lära ut. Entrelac eller näverstickning kunde jag ju mer eller mindre tidigare, men nävervirkning var något nytt för mig. Här visar DROPS hur man gör.
Dagen efter fick jag själv hålla workshop och visa intresserade näverstickning, nävervirkning, magic-loop och afrikanska blommor. Jag köpte inte så mycket garn eftersom jag var dåligt förberedd, men det blev garn till en stickad reflexväst till barnen och till en stickad filt. 


Ungefär så här långt har jag kommit på filten. Garnet är Happy från Järbo.