onsdag 30 maj 2012

Baku, dag 1 & 2

Jag får nog ta den här redogörelsen för min resa till Azerbajdza..., Asserbadj... till Baku! i etapper.

Och jag tänkte att bilderna skulle få göra grovgörat.


Flygresan påbörjades på Arlanda med mellanlandning i Istanbul. På plats gick det trots våra farhågor mycket smidigt att få visum. 80 dollar rök redan där, men det var ju ingen större idé att pruta. Vi tog oss med en vit (men förmodligen svart) taxi till hotellet. Nattportiern var en glad prick som vi gillade från första början. Vi fick ju träffa honom rätt mycket då vi ofta släntrade in till hotellet mellan två och fem på nätterna.


Hotellets pool låg lite udda till då man kunde köra bil runt den.


Torsdagen var Saras dag då vi ägnade oss åt lite kultur. Giz Galasi (Maiden Tower) hade jag läst mig till skulle vara ett måste och det var fint, men de utnyttjade kanske inte riktigt byggnadens potential. Det var i alla fall fin utsikt. Tornet ska ha fått sitt namn av att en dotter till nån stor Khan kastat sig ner från tornet då hon inte fick gifta sig med mannen hon älskade.


Vi strosade omkring i Icherisheher (Gamla stan) och njöt i fulla drag av att vara på plats. Tidigare på dagen hade vi hämtat ut biljetterna och insett att vi hade mycket bra platser. Vi hade också hört oss för var man skulle kunna bevittna den andra semifinalen på kvällen och fick en plats på strandpromenaden utpekad.


Så efter en vätskepaus med läsk begav vi oss ned mot vattnet. Strandpromenaden var inte att leka med.Vi hittade stället med storbildskärmen och blev mycket glada när vi även fann ett öltält med billig öl. 1 manat = 1 euro (ung.) = 1 öl.


Efter några lättdruckna öl gick vi till Fountain Square och tittade på fontäner.


Och åt den bästa pizzan jag någonsin ätit tror jag. Det kan ha berott på att jag inte ätit något sen frukost och klockan nu var närmare fem, men det var något speciellt med bottnen som gjorde att den smakade så otroligt gott. Till det, öl så klart.


Sen blev det taxi hem till hotellet för uppfräschning inför kvällens happening.


Middag med icke-turist-anpassad-meny blev det på kvällen så jag tror att jag åt lamm. Sen promenad ner till storbildsskärmen. På bilden har jag försökt fånga de brinnande skyskraporna, men det gick så där. På kvällen blev vi även intervjuade av en azerisk reporter. Vi stack ju ut lite med vår längd, hudfärg och hårfärg. Så kanske har vi varit med i tv... Det var i alla fall riktigt roligt att se på semifinalen tillsammans med en massa folk. Efter semifinalen åkte vi hem och nannade på vårt lyxiga hotell.

1 kommentar:

  1. Oj! Mina fördomar var att det skulle vara ett U-land men det verkar det ju inte alls vara! Ser riktigt koolt ut ju!! Väntar med spänning på fler bilder!

    SvaraRadera