söndag 25 maj 2014

Mera mössor

Idag fick symaskinen följa med ut i solskenet. Det var så skönt att kunna njuta av sommarvärmen och samtidigt sy.


Jag sydde mössor då jag fick en beställning på två apmönstrade mössor till ett syskonpar. Ena syskonen ska även få en mössa med svampar på. Det tyget klippte jag nämligen till fler mössor till (så det är slut nu) när jag sydde förra gången. Den storleken som det ena syskonen skulle ha fanns bland de tillklippta. De andra storlekarna som finns är prematur-1 mån och 1-4 mån.


Jag behöver kanske utveckla ett lite snyggare system för storleksmärkning...


När jag satt i godan ro och sydde kom dottern och ville hjälpa till. Hon fick då i uppdrag att dra ut nålarna allt eftersom jag sydde. Det gick bra och sedan började hon leka med alla nålar i nålasken. Hon sorterade dem i färgordning och lekte verkligen med dem. Det var tydligt att nålarna representerade något mer än just nålar. Lite skrämmande. Men jag lät henne hållas då jag vet att jag gjorde samma sak som barn och kan bara anta att det är en del av barndomen. För att inte kasta ner alla fina högar i samma ask igen fick jag bygga en liten nållåda av en kartong (som det varit kladdkaka i...). Blev ju hur bra som helst!


Sen ville hon absolut ha en mössa. Den är numera till salu eftersom den lilla damen tyckte att den var "obekvämlig". Jag tror det kan ha berott på den varma vädret. Mössorna blir ju faktiskt ganska varma även om det är bomullstyg.


Så hojta till om du vill köpa en mössa. De tyger som finns är dessa (förutom svamptyget).


Jag ber om ursäkt för de tråkiga bilderna. Vanligtvis redigerar jag ju bilderna och lägger på ett, enligt mig, snyggt filter. Jag orkade inte sätt igång den privata datorn som har det programmet så jag redigerade bilderna direkt i telefonen. Men av någon anledning blir bilderna i ändrade när de kommer in i datorn sedan (eller i bildströmmen). Å andra sidan kommer kanske tygerna mer till sin rätt utan filter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar