måndag 19 januari 2015

Pimpat bord

I kväll pimpade jag och dottern ett bord. Det är ett Klubbo-bord från Ikea som vi till en början hade som soffbord, men som barnen sedan övertagit som lekbord. De är rätt slitna vid det här laget och helt ärligt rätt trista. Ett annat av borden fick ju en sydd spis på sig för något år sedan.

Planen var att göra Fia med knuff på det stora bordet, men det har inte blivit av. Det andra bordet som syns på bilden fixade vi också en kväll efter middagen. Det är gjort med bred tejp (duck tape) från Panduro. Sen är det någon som gjort lite extra pimpning på bordets ben med tejp från Ikea. 


Så efter middagen satte vi på vaxduk på bordskivan med hjälp av häftpistol. Jag höll på rätt ställe och dottern sköt stift. Innan dess hade jag skruvat bort bordsbenen och sandpapprat ytan som var lite bucklig. När tyget var på plats skruvade dottern på benen igen, nästan helt utan min assistens. Och sedan lekte vi "Fixa rummet!" där jag fick vara den nya tjejen, Amanda, och hon var Loa vars mamma tydligen hade dött av ett spjut i lungorna. Hon var tydligt fritidsledare som sysslade med spjutkastning och vid en träning hade något uppenbarligen gått fel. Dotterns fantasi är det då inget fel på. 

Hur som helst, bordet blev bra. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar