torsdag 16 juni 2016

Bokmärken en masse

 I år ville jag ge något till mina treor. Så det fick bli virkade bokmärken.


 

Jag gjorde nog 43 stycken. Några elever fick bli utan då de skolkade på sista lektionen. De överblivna sålde jag till kollegorna för 10 kr styck.

Här är första omgången.

Och här andra.


Den ena klassen fick tvåfärgade och den andra fick enfärgade (p g a tidsbrist). Även fröknarna på dotterns skola och fritids fick virkade bokmärken, men det var lite mer avancerade. De gjorde jag dock dagen innan skolavslutningen (panik!) så det hann jag inte fotografera.

Mönstret kommer från Garnstudio. Här hittar du det >>>

Men jag tror inte jag gjorde riktigt enligt mönster. Och dessutom står det ju fel. Så här står det i beskrivningen:

Arb virkas runt.
Virka 4 lm med nål 3 färg 1 och slut dem till en ring med 1 sm i 1:a lm. 
VARV 1: 3 lm ( ersätter 1:a st), 2 st om ringen, * 2 lm, 3 st om ringen *, upprepa *-* 3 ggr till (= totalt 4 ggr) - nej, det ska ju vara totalt 5 ggr. Virka 2 lm, byt till färg 2och gör 1 sm i den 3:e lm i början på v = 5 lm-bågar.
VARV 2: 1 lm, om varje lm-båge virkas: 1 fm, 1 lm, 2 st, 2 lm (tror bara jag gjorde 1 lm), 1 st, 2 lm (samma sak här, bara 1 lm), 2 st, 1 lm, 1 fm och 1 lm. Avsluta med 1 sm i första lm i början på v = 5 blad. Klipp av och fäst trådarna - istället för att klippa av fortsatte jag med lm tills jag tyckte det räckte. Då behöll jag öglan och gjorde en liten tofs genom att vira garn rund min telefon (kanske 5 varv runt) som jag sedan trädde in i öglan och drog åt och snörde runt tofsen och knöt. Sen klippte jag till ändarna och friserade tofsen.

Presenten tror jag blev ganska uppskattad och jag tycker den säger ganska mycket om mig som person. Det skulle vara om jag slängde in ett latinskt citat någonstans också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar