tisdag 7 augusti 2012

Nu bryter jag tystnaden

Sommaren är väl inte förbi, men tiden i obygden börjar rinna mot sitt slut och det är strax dags att återvända till det fasta boendet och lämna sommarnöjet åt sitt öde.

Under sommaren har jag verkligen inte stickat särskilt mycket, men det fanns en sak som bara var tvungen att blir klar. Jag ställde ju upp i tidningen Lands babyfiltstävling i våras. Bidragen skulle skickas in senast den 5 juni och jag hann inte riktigt klart, men tog bilder på det som var klart och skickade in.


En dag ringde de upp och meddelade att jag vunnit andra pris och gärna ville ha lite nya bilder. Jag fick ju säga som det var att jag inte var klar, men att jag skulle försöka bli klar innan pressläggning. De skulle skicka mejluppgifter, men några sådana kom aldrig och jag hade väl inte riktigt koll på hur lång tid jag hade på mig. När jag var klar försökte jag ringa upp kvinnan som ringde mig för att få uppgifterna. Hon svarade inte. Dagen efter kom tidningen ut och bilderna ovan var med i tidningen. Jaja, det var ju i alla fall bra att få lite eld i baken så att den blev klar.

Jag hade inte sagt något om att jag vunnit till min mamma så hon blev mycket överraskad när hon såg mitt namn i tidningen. Nu har hon fått rätten att sälja mönstret till filten, eller Baby Estelle Blanket som jag kallat den, i sin garnbutik Hemfliten Lin & Ull i Vara. Om du är intresserad av att sticka filten, slå en signal till butiken  så skickar de garn och mönster till dig. De säljer garnpaket för 299 kr + frakt (60 kr) - med reservation för tillfällig slutförsäljning.

Så här blev filten när den blev klar. Modellen är min systerson, en riktig godbit och en mycket godmodig modell som knappt sa ett ord när han flyttades omkring i mammas trädgård för att få till den perfekt bilden.


4 kommentarer:

 1. Helt bedårande! Blev alldeles till mig när jag såg den fina filten i Land. Hade inte vinnaren varit blind (!) hade du vunnit en solklar seger!

  SvaraRadera
 2. Nu fattar jag!! Du är aå duktig!!

  SvaraRadera
 3. Nämen! Så himla roligt för dig! Ett jättegrattis till en finfin filt och en finfin andraplats!

  Tycker fö att din mamma verkar rätt cool! Klart att pressen skall kallas in när prisvinnande mönster ska presenteras!

  SvaraRadera
 4. WOW, va kul! Grattis! Blir alltid lika inspirerad av dig!

  SvaraRadera