söndag 10 januari 2016

Lappad lekmadrass

Jag är egentligen ingen hejare på lappteknik och jag är inte heller något stort fan av lapptäcke. Men å andra sidan är det ju rätt bra att kunna sy ihop lite lappar och få något helt nytt. Återbruk är kul. Tygerna jag har använt är hellinne. Det lavendelfärgade tyget är något finare i strukturen. Det bruna vet jag är en gammal gardin. De andra är också rester från andra projekt.

Börja med att skära ut lappar med hjälp av en rullkniv, skärmatta och linjal. Jag köpte ett set på Panduro som jag har använt mig mycket utav. Det är t ex mycket bra att ha när man ska göra vimplar.

Lägg sedan ut lapparna så du ser hur du vill ha dem. Jag ville ha organiserad oordning.


Sy ihop en rad i taget med 1 cm sömnsmån . Pressa ut sömnsmånerna.


När alla rader är ihopsydda och pressade syr du ihop raderna. Var noga med att sömmarna hamnar över varandra och att de utpressade sömnsmånerna "ligger med särade ben". Pressa hela arbetet en gång.


Bakstycket är enfärgat och syddes på rätsida mot rätsida. Jag fick skära lite i madrassen för att få till det. Madrassen är för övrigt en skumgummimadrass till spjälsäng från IKEA. Hörnen vek jag in och sydde igen för hand med smygstygn.


Nu är det fritt fram för busungarna att göra kullerbyttor, brottas, ligga och vila eller hoppa.2 kommentarer:

  1. snygg madrass och rolligt med nya jobbet hälsningar pappamorfar

    SvaraRadera
  2. Den blev verkligen sååå fin!

    SvaraRadera