måndag 18 januari 2016

600 kr till Röda Korset

 
På skolan där jag jobbar arbetar man en del med socialt entreprenörskap. Båda lärare och elever är engagerade i olika projekt. En kollega bakade t ex kladdkakor som hen sålde i personalrummet. Alla intäkter gick till ett lokalt flyktingboende. En annan ställde upp böcker för personalen att ta, med en uppmaning att skänka pengar till någon organisation.
 
Mitt projekt gick ut på att sticka reflexpannband och "sälja". 100 kr var det rekommenderade minipriset så det borde ha kommit in åtminstone 600 kr till Röda korset och till deras På flykt.
 

Det var efter att ha fått kommentarer på ett instagram-inlägg som jag fick idén. Pannbanden går snabbt att sticka och är ju både varma och reflekterande. Perfekt att ha när man ska ut och löpträna i vinter.
 
Garnet är då Galaxy från Svarta fåret och jag stickade rätstickning med inledande lyft maska på stickor 8.På en del gjorde jag svarta kanter. Det var lite krångligare, men det kanske också blev lite snyggare.Inser att jag inte tog kort på det gula, men å andra sidan finns inte det sista pannbandet (stickat med det garn som blev över) med på sonen.


Pannbanden sålde slut på en dag! Och jag har fått beställningar på två till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar