tisdag 17 april 2012

Lista besvarad

Underbara Clara uppmanade sina läsare att svara på en lista som Alexmo gjort och eftersom jag är en trogen läsare svarar jag så klart så gott jag kan. Jag passar samtidigt på att använda den nya bloggappen Blogsy.

1. Vem är den absolut roligaste personen du vet?

Det är inte så lätt att svara på. Jag skrattar gärna åt ordvitsar och underfundiga kommentarer. Fredrik Lindström är en favorit.

2. Vilken är din paradrätt?

Pasta med det jag råkar ha i kylen för tillfället.

3. Vem är din förebild?

Svårt svårt svårt. Jag har nog ingen direkt förebild. En gång i tiden var det Kurt Cobain till min mors stora skräck, men det gick över.

4. Vem borde börja blogga?

Jag håller med Underbara Clara om att Jane Austen borde blogga. Fredrik Lindström gör det säkert men då jag mest läser stickbloggar och annat pyssligt så vet jag inte. Min syster kanske borde börja. Men hon ska få hjälpa mig med min nästa blogg.

5. Om du var tvungen att välja – din blogg eller ditt facebookkonto?

De fyller olika funktioner. Bloggen ska ju helst inte handla om mitt vardagliga liv, mina barn och aktiviteter. Men samtidigt känner jag inte så ofta något behov av att skriva om det i offentligheten så det får nog bli bloggen. Den ger så mycket mer.

6. Är du bra på att löneförhandla?

Nej, skitdålig faktiskt. Men jag ska bättra mig.

7. Hur mycket tid lägger du på ditt bloggande?

Det är mycket olika, men kanske en timme per dag om man slår ut det på en vecka. Och då räknar jag inte den tiden jag stickar, virkar eller pysslar.

8. Vilken film såg du senast?

På bio var del nog Svinalängorna. På tv vet jag inte, det var ett tag sedan det var möjligt dessvärre.

9. Du får massa pengar – vad betalar du av först CSN-lånet eller bolånet?

CSN-lånet eftersom det är det enda lånet som är helt och hållet mitt.

10. Vad tycker du om ordet entreprenör?

Så trött på det att jag skulle vilja förbjuda det. Inom skolvärlden i alla fall. Vi kan inte fostra alla elever till entreprenörer.

11. Lever du som du lär?

Jag är inte helt övertygad om att jag står för någon speciellt lära, men visst slänger jag också strumporna på golvet ibland. Jag gör så gott jag kan som jag tror de allra flesta gör. Det är svårt att leva upp till sina höga ideal, men det är ändå värt att försöka.

 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar