måndag 3 september 2012

Uppstickarna

De första uppstickarna är klara, men jag är inte helt nöjd. Jag hittar nog på något eget nästa gång.


Mönstret är ett DROPS mönster, men jag har gjort lite ändringar. Mönstret heter Antoinette och finns nog i de nya katalogerna, men så klart även på nätet.

 

De ändringar jag gjort är att efter hålvarvet (M.2) stickade jag inte de två näst sista varven. Efter att ha stickat M.3 som man ska göra gjorde jag minskningarna på följande sätt. Jag stickade 8 m, sedan 2 m tillsammans och upprepade varvet ut. Det finns nämligen en sak som stör mig med Garnstudios mönster och det är att de väldigt ofta bara skriver att man ska minska ett visst antal maskor jämnt fördelat över varvet. Jag försöker använda min lilla miniräknare för att få ut hur många maskor det ska vara mellan minskningarna, men oftast får man nån ojämn siffra med en massa decimaler. För någon som inte är ett matematiskt geni är detta ett problem...I alla fall efter M.3 stickade jag resår (2 rm, 2 am) i 7 cm och maskade sedan av med en större sticka så att det skulle bli så elastiskt som möjligt. Jag kommer nämligen inte ihåg hur man gjorde för att få det så där superelastiskt och jag orkade i stickade stund inte leta fram youtube-klippet.


Så här ser de i alla fall ut. De skulle nog bli snyggare i ett par svarta lite högre stövlar, men se det har inte jag i skrivande stund. Och lär inte ha råd med några den här hösten heller. Svångremmen är på.

4 kommentarer:

 1. Jag tycker att du ska vara hur nöjd som helst för de är super fina.

  MVH. maud

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det kan hända att de blir vinst i en kommande utlottning...

   Radera
 2. Snitsiga! Har nog aldrig tänkt på att man kan sticka bara toppen på skaftet så där...

  SvaraRadera