måndag 29 oktober 2012

Mersmak

Söndagens garnmässa gav mersmak.
Bara att få omges med garn ger inspiration. Att dessutom få träffa andra som kan saker som jag inte kan inspirerar ytterligare.

En stickerska som har varit med de tre åren som garnmässan anordnats tar alltid med sig något nytt och spännande. Första året lärde hon mig hur man stickade med magic-loop. Andra året stickade hon patent med två färger. Det lärde jag mig tyvärr inte då jag inte riktigt hade tid att sitta ner hos henne den gången. I år hade hon med sig en underbart vacker pläd stickad med entrelac eller näverstickning som hon själv kallade det. Instruktionsvideo finns här. Jag har inte tittat på den ännu då jag inte haft tid att sätta mig ner och verkligen lära mig något nytt.


En annan stickerska och bloggerska som dök upp var Lisa. Hon gjorde mig sällskap på stickcaféet och pratade stickning online uppe från scenen efter modevisningarna (som jag, trots min motvilja, deltog i). Vi träffades ju även förra gången så det var kul att återse henne och hennes svärmor. Hon lärde mig hur man stickar så att det ser vävt ut genom att lyfta maskor. Det måste jag prova! (när jag är klar med åtminstone ett av alla de projekt som påbörjades i helgen).


En instickad bil prydde entrén till hotellet. Bilen är instickad av Urban Knitting Lidköping och bilen fungerar faktiskt, även om den inte får köras i trafik. I bakgrunden ser ni hotellet Lumber & Karle. På platsen där det ligger gick jag på dagis (eller förlåt, förskola, eller nä, det hette f*n i mig dagis då) när jag var liten. Jag träffade även min syslöjdslärare från grundskolan. Det var hon som lärde mig att sticka (och tydligen även min mamma också). Min mamma lärde mig inte vad jag vet och nu är det snarare jag som lär henne. Jag brukar få sticka klart hennes påbörjade projekt då hon lider av något syndrom som gör att hennes stickningar bli liggande halvfärdiga i uppåt 30 år.


Min mamma som anordnar mässan är fantastisk och jag vet att hon redan planerar för nästa års event. Och jag kommer självklart vara där då också.

5 kommentarer:

 1. Va skönt att höra att det inte bara är jag som har massor av halvfärdiga alster... en vante här, ett par vantar utan tummar där, tröjor och koftor som det fattas en halv ärm till eller kanske bara knappslå och knappar. Men det är ju så underbart att sticka på något nytt....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst är det.
   Och man måste ju få lov att starta nya projekt när andan faller på. Kreativt kaos är bra kaos. Men jag är betydligt bättre på att avsluta än min mamma. Kanske för att jag har blogg och gärna vill visa upp färdiga alster.

   Radera
 2. Hej Sara,
  hör av dig så tar vi patentstickning med 2 färger någon gång när det passar!
  Vad kul vi hade i söndags, tyvärr avvek jag lite före slutet, men det är härligt att träffa alla entusiastiska stick- och virkerskor. Man får alltid lära sig någonting nytt.
  Mvh L8

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack L8. Vi får ta det nästa år helt enkelt. Jag har mycket att lära och det är härligt, det ger hopp om framtiden. Att leva är att lära.

   Radera