torsdag 6 december 2012

Lucka 6 - till tossiga tår


Det här är ett modifierat mönster. Originalet hittar du här.

Lägg upp 14 m med stickor 6 och DROPS Eskimo (masktäthet 13 m x 17 v med stickor nr 6).

Sticka med magic-loop (eller strumpstickor). Var noga med att du får 7 m på varje sticka (om du stickar magic-loop).
Sticka ett varv med räta maskor. Sätt 1 markering i den 4 maskan och 1 markering i den 11 maskan. På nästa varv ökas 1 m på varje sida av de 2 markeringarna genom att göra omslag. På nästa varv stickas omslagen vridet (dvs. sticka i den bakre maskbågen istället för den främre).
Upprepa ökningen på vartannat varv totalt 4 ggr = 30 m.

Sticka vidare tills arbetet mäter 10 cm (11 cm för st 40). Sticka nu istället fram och tillbaka på stickorna, 7 m rätstickning, 15 m slätstickning, 7 m rätstickning. Fortsätt tills arbetet mäster 24 cm (27 cm för st 40). Sticka 15 m, d.v.s. halva varvet. Lägg rätsida mot rätsida och maska av båda sidorna tillsammans med hjälp av en annan sticka (helst en av grov storlek). Fäst tråden. Klicka på bilden så blir den större.


I tån har jag sytt ihop hålet rakt över.

De här tossorna ska så klart till lillkillens gulliga, kompetenta och alltid lika glada pedagoger på förskolan ha. Förra året fick stortjejens pedagoger dessa.

Gårdagens lucka var ju en snökristall och i en kommentar blev jag tipsad om en annan julkalender. Det är Tante Monica som har en Krystallkalender. Tack Mira för tipset!1 kommentar:

  1. Så fina och perfekt att ha som gästtofflor, det har jag i stugan.

    Maud

    SvaraRadera