onsdag 29 februari 2012

Dagens outfit i repris - RÖSTA!

Här kommer alla februaris outfit i en snabbrepris. Rösta gärna på din favorit (genom en kommentar)!

Bäst motivering vinner ett litet pris.

Det enklaste sättet är kanske att kommentera som anonym, men skriv gärna vad du heter eller ett alias i kommentaren. Om du har en egen blogg eller webbplats får du gärna uppge den. Vinnaren presenteras på bloggen om en vecka och om jag inte fått tag på kontaktuppgifterna kommer jag då be vinnaren mejla mig dem. Men det tar vi då!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25

26

27

28
29
Avslutningsvis vill jag bara säga att jag har haft riktigt roligt med det här projektet. I övrigt kantades dessvärre februari av influensa, feber och kräksjuka här hemma. Men månaden avslutades på topp med ett frieri som gick igenom. Nu blir det till att börja sticka på bröllopsklänningen.

Dagens outfit 29 - sista rycket


Idag blir det rosor.
Idag är ingen vanlig dag.
Idag ska jag fria.

En ros i håret och två på kappan.


 Hoppas han säger ja.

tisdag 28 februari 2012

Dagens outfit 28

 

Bolero stickad i DROPS Lin. Beskrivningen kommer från boken Sticka romantiskt, modernt och kvinnligt av Lene Holme Samsö. Den blev som ni kanske ser alldeles för stor och även om det funkar att knäppa den omlott så sitter det inte särskilt bra. Jag ska nog ge bort den till någon med lite bredare axlar och större behag.  Under boleron har jag en trikåklänning från Lindex med knytband i ryggen. En riktigt gammal favorit, jag har kunnat ha den även när jag var gravid och när jag ammade. 


Broschen har jag fått från min syster tror jag och är köpt på auktion eller loppis om jag inte missminner mig. Tyvärr är den lite oberäknerlig då spännet går upp lite för lätt. Men otroligt vacker. Ungefär som mina barn, oberäknerliga med otroligt vackra.

måndag 27 februari 2012

Dagens outfit 27

 

Idag skiner solen från klarblå himmel. Då blir det vårlig kjol i blått, vitt och grönt. Till det en långärmad topp från Esprit i mörkblått och en grön kofta från Lindex som jag bytt till mig på en klädbytardag. 

Jag har länge levt i tron om att jag inte tycker om grönt, men jag har fått inse att jag på äldre dar faktiskt gillar färgen riktigt mycket. I alla fall vissa nyanser av den. Det är kanske det som jag gillar med färgen grönt, att den finns i så många nyanser.


Tyget är egentligen ett gardintyg, precis som i de andra kjolarna, men jag tycker ändå det funkar rätt bra. Modellen är mycket enkel. Jag kanske visar hur man göra om jag syr en ny i sommar eller till hösten. 

söndag 26 februari 2012

Dagens outfit 26


Virkad Odd Molly-imitation. Eller halvafåretkoftan som den kallas i folkmun. Virkad med DROPS Eskimo efter en beskrivning från Garnstudio. Jag har skrivit om den tidigare här.

Dagens aktivitet är som ni ser att städa. Koftan är perfekt att slänga på sig när man ska vara ute kortare stunder.Vi har dessutom haft trevligt lunchbesök och fått lite motion. Ikväll blir det nog lite sticktid framför teven.

lördag 25 februari 2012

Dagens outfit 25

Promenad med hela lilla familjen. Då blir det finhalsduken i ekologisk ull. Tar med mig en mössa för säkerhets skull. Vädret verkar inte vara att lita på.

fredag 24 februari 2012

Dagens outfit 24

Gräset sticker fram ur snön på tomten. Är det vår på gång månntro?
Hur som blir det vit bomullströja idag. Stickad i DROPS Paris på rundsticka.


Minns att jag stickade en del på den här när jag vaktade prov. Det är perfekt med slätstickning på rundsticka då. Eleverna tror att man ska kolla på stickningen, men man behöver inte det utan kan ha stenkoll på vad de har för sig.

Den här tröjan är min sommarfavorit då den värmer så där lite lagom. Skön som satan är den också då det bara finns sömmar i armhålorna.

Idag är det studierna som gäller igen fram tills fredagsmyset i kväll. Då blir det hemgjord pizza och kanske någon god dessert.

torsdag 23 februari 2012

Hon är en prinsessa, en prinsessa, en prinsessa...

Grattis Sverige till prinsessan!


Här är min prinsessa. 


Kronan är sydd i guldfärgad skinnimitation från Panduro. Banden är också därifrån. 
Fodret, som kommer från Maritas Textil & Interiör, sitter fast med Vliesofix.
Knappen, som gör att man kan justera längden på hakbandet, kommer från det ständigt växande knappförrådet här hemma.

Nu är ju inte min dotter speciellt prinsessig av sig, men det kanske kommer med tiden. Den här bilden fick bli tagen i flykten och dessvärre ser man inte den fina tyllkjolen. 

Som ett brev på posten

I tisdags när jag kom hem från semmelfika och plugg på biblioteket väntade ett fint brev på mig i brevlådan.
Det var adresserat till "bloggaren Sara". Ingen avsändare. Mycket mystiskt. I det stora kuvertet dolde sig fyra DROPS-kataloger.


Jag misstänker att brevet kommer från min största sponsor, tillika moder. Då slog det mig att det var länge sedan jag stickade något till henne. Innan året är slut ska hon få något fint.

 Maritas Textil och Interiörs hemsida hittar du här!

Dottern satte genast igång att läsa.
Det var en gång...