tisdag 5 juni 2012

Bibliotekofil

Jag har ett nyckelband med texten "library lover" och det är jag verkligen. Finns det någon bättre uppfinning? Redan de gamla grekerna osv osv...

När min sambo (och numera även fästman) är hemma, åker jag till biblioteket och pluggar. Det är det perfekta stället. Lugnt och skönt utan att vara läskigt tyst. Lexikon finns att låna. Uttag till min icke så bärbara dator. Kaffemaskin. Skön stol och bra belysning.

Sist jag var där hade jag med mig båda barnen. Då blev det så klart inget pluggat, men än lite böcker lånade. Mamma Mu så klart och en och annan Billy. På barnavdelningen sitter denna fantastiska skylt.


Och på ungdomsavdelningen kunde man vara med och sticka en biblioteksorm. Det såg lite trassligt ut när jag kom dit, några maskor var tappade så jag gjorde mitt bästa för att rädda upp situationen. Tyvärr hann jag inte ta upp alla maskor innan det var dags att springa efter barnen.

 

Jag vet att de har stickcafé på måndagskvällarna (eller nåt sånt), men jag har aldrig varit med. När jag kikat in någon gång på väg hem har jag kunnat konstatera att om jag var med så skulle medelåldern sjunka drastiskt. Just därför kanske jag borde vara med, men tiden finns inte riktigt.

1 kommentar:

  1. Toppenbra skylt! Barn som alltid för höra att de inte får störa på biblioteket. Självklart får inte de heller störas!

    SvaraRadera